foto_naast_tekst

In Nederland is een bitumen dak een van de meest voorkomende dak soorten.
Een bitumen dak is een dak dat bestaat uit één horizontaal dakvlak. Er is meestal sprake van een zeer geringe hellingshoek, die ervoor moet zorgen dat de afwatering vlot kan verlopen.

    Voordelen bitumen dak

  • Een bitumen dak ziet er erg strak en stijlvol uit.
  • Het is niet gevoelig voor wind.
  • Eenvoudig te plaatsen.
  • Eenvoudig om zonnepanelen of een zonneboiler te plaatsen.

Mogelijke dakbedekkingen

Het vaakst wordt een bitumen dak met bitumen (roofing) bekleedt. Bitumen roofing of dakbedekking is sterk en soepel en heeft een lange levensduur. Ze zijn eenvoudig te onderhouden.

Roofing dakbedekking plaatsen

Roofing is een bitumineuze dakbedekking die van oudsher veel gebruikt wordt voor het afwerken van platte daken. Lees hier alles over de eigenschappen van het bitumendak en welke soorten geschikt zijn voor nieuwbouw.

Wat is roofing?

Roofing is een bitumineuze dakbedekking mét of zonder schutlaag. Het wordt al tientallen jaren lang gebruikt als dakbedekking voor diverse dakconstructies en in het speciaal voor afwerking van bitumen daken. Vroeger gebruikte men voornamelijk (geblazen) asfaltbitumen, tegenwoordig is de kwaliteit sterk verbeterd en maakt men enkel nog gebruik van moderne polymeerbitumen

APP en SBS bitumen

Tegenwoordig gebruikt men voor de productie van roofing dakbedekking bitumen waaraan kunststof polymeren zijn toegevoegd. Deze polymeren maken de bitumen dakbedekking sterker en flexibeler, waardoor deze minder snel scheurt. Er zijn twee soorten bitumineuze dakbedekkingen te onderscheiden: APP bitumen en SBS bitumen.

APP Dakbedekking

APP (Atactisch Poly Propyleen) wordt gemaakt van een mix van bitumen en kunststof polymeren. Dit type dakbedekking kan in principe op elk type dak geplaatst worden, maar het wordt in de praktijk het meest toegepast op daken die niet of nauwelijks krimpen of uitzetten. Het voordeel van APP is dat het goed bestand is tegen uv-straling van de zon.
SBS roofing

SBS (Styreen Butadieën Styreen) bestaat uit bitumen waaraan synthetisch rubber is toegevoegd. Dit type dakbedekking is door zijn flexibele eigenschappen vooral geschikt voor ondergronden die onder invloed van temperatuurverschillen krimpen en uitzetten.
Tevens is het zeer geschikt om SBS-dakbedekking op een grovere ondergrond te hechten. SBS-dakbedekking heeft een sterkere kleving.
Ook bij lage temperaturen is het makkelijk te verwerken en behoudt het zijn flexibele eigenschappen.

APP gemodificeerd bitumen (Atactisch Poly Propyleen) SBS gemodificeerde bitumen (Styreen Butadieën Styreen)
Elastisch Zeer elastisch (ook bij lage temperaturen)
Hoge vermoeidheidsweerstand Hoge vermoeidheidsweerstand
Goed bestand tegen uv-straling Sterkere kleving

 
Klimaatdoelstellingen? …. Zonne-energie, daktuin, waterberging…met een bitumen dak kun je zoveel méér! Tegelijk draagt u hiermee bij aan het besparen van energie en een mindere belasting van het milieu. Bitumen daken kunnen bij multifunctioneel gebruik helpen om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en een gebouw klaar voor de toekomst te maken. Belangrijk is wel dat het dak hiervoor geschikt wordt gemaakt door een deskundige dakaannemer. Kies daarom voor echte experts en kies daarom voor B&M Dak-Totaal. De dakaannemers van B&M Dak-Totaal bespreken graag met u de mogelijkheden.

NEEM CONTACT MET ONS OP

[email protected]
073 – 6990167

    *verplichte velden