category-introblock-daklekkage

Een daklekkage in huis vormt voor veel huiseigenaren een grote ergernis. Het is een veel voorkomend probleem die direct aandacht benodigd heeft en onmiddellijk een oplossing vraagt. De dakdekkers van B&M Dak-Totaal zijn gespecialiseerd in het zo snel mogelijk oplossen van daklekkages.

 • Last van een daklekkage? Schakel B&M Dak-Totaal in!
 • De oorzaken van een daklekkage
 • De gevolgen van een daklekkage
 • Hoe kunt u een lek herkennen?
 • Het werk van de lekkagedienst
 • Stappenplan: Wat te doen bij een daklekkage?
 • Spoeddienst bij een daklekkage
 • Wat zijn de kosten voor een daklekkage?
 • Wat dekt de verzekering?
 • Veelgestelde vragen daklekkage

Last van een daklekkage? Schakel B&M Dak-Totaal in!

Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Daklekkage

Een daklekkage vormt voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets! Het opsporen van de bron van een daklekkage is vaak een ingewikkelde klus, daarbij is het erg lastig om de lekkage zelf te verhelpen. Om een ernstige en vaak blijvende waterschade tegen te gaan, is het sterk aan te raden om bij een daklekkage zo snel mogelijk specialisten van B&M Dak-Totaal in te schakelen.

Wij helpen u met het oplossen van de daklekkage, door de bron voor u op te sporen en direct voor een passende oplossing te zorgen. In sommige gevallen is het dichtbranden van de gaatjes en scheurtjes in uw dakbedekking voldoende, in andere gevallen moet uw dakbedekking (gedeeltelijk) vervangen worden.

De gevolgen van een daklekkage

De gevolgen van een lek zijn niet alleen dat u opeens een plas water aantreft. Juist een lekkage die niet zichtbaar is kan voor heel wat ellende zorgen omdat deze niet wordt ontdekt. De schade die een klein lek kan veroorzaken aan een houten dakconstructie is net zo ellendig als de schade die een groter lek daar maakt. Als de dakconstructie zijn sterkte verlies door aantasting door schimmels moet er een heel nieuw dak worden geplaatst. En dan kost ook heel wat geld. Zowel op lange als korte termijn zorgt een lekkage voor overlast, kosten en reparatiewerkzaamheden. Hoe sneller het probleem wordt opgelost hoe minder groot de gevolgen voor het dak en de woning zijn.
Waterschade aan het houtwerk van uw dak

Als gevolg van een lekkage onder uw dakbedekking kan er schade aan het houtwerk van uw dak ontstaan. Mocht u de hulp van de lekkagedienst van B&M Dak-Totaal niet op tijd inschakelen, dan betekent dit vaak dat het vocht via uw dak bij uw woning naar binnen kan sijpelen. Eenmaal binnen trekt het vocht in het houtwerk van uw dak, waardoor rottende plekken zullen ontstaan.

Mocht de lekkagedienst te laat komen voor het voorkomen van waterschade, dan helpt B&M Dak-Totaal u graag bij het verhelpen van rottende plekken in uw houtwerk. Zo worden verdere complicaties voorkomen. Hoe kunt u een lek herkennen? Als u wakker wordt en bij het opstaan in een plas water staat is de kans groot dat u een lekkage aan het dak heeft. Er zijn meer signalen die aangeven dat het tijd is om hulp in te schakelen. Niet alleen een daadwerkelijk druppelend dak is slecht nieuws, helaas. Schimmelvorming is vaak zichtbaar op wanden of plafonds. Helaas betekent dat ook dat er al een tijd is verstreken, de schimmel heeft immers tijd gehad om te vormen en tot uiting te komen. Een muffe geur in huis is vaak ook een teken van schimmel. Kringen en gele vlekken of verkleuringen zijn hetzelfde verhaal. Behang kan loslaten door het vocht en gaan bobbelen of gewoon van de muur komen.

Het werk van de lekkagedienst

B&M Dak-Totaal beschikt over specialisten die opgeleid zijn in het opsporen van een daklekkage. Ook wanneer u twijfelt of u last heeft van een daklekkage is het aan te raden om B&M Dak-Totaal in te schakelen. Dit biedt u zekerheid en voorkomt verdere waterschade!
Oplossingen die wij u kunnen bieden zijn bijvoorbeeld het dichtkitten van een gat, het dichtbranden van de dakbedekking of het vervangen van (een gedeelte) het dak.
Stappenplan: wat te doen bij een daklekkage?

Dakbedekking gaat vaak lang mee. Toch kan er op den duur schade ontstaan aan uw dak. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van de wisselende weersomstandigheden. Indien uw dakschade heeft, kan er een daklekkage ontstaan. Veel mensen weten niet hoe zij in dat geval moeten handelen. Heeft u last van een daklekkage? Doorloop dan de volgende stappen.

Stap 1: Spoor het probleem op
In het geval van een daklekkage stroomt er water via het dak naar binnen. Dit herkent u vaak aan een plasje water. Ook kunnen vochtplekken op muur of plafond duiden op een lekkage in uw dak. Voordat u in actie komt, moet u eerst het probleem opsporen. Dit kan lastig zijn. Klim op uw dak en kijk of er schade te zien is. Is dit inderdaad het geval? Dan heeft u de daklekkage gevonden. Lukt het u niet om de oorzaak te vinden? Ga dan verder ook verder naar de volgende stap.

Stap 2: Tref maatregelen
Indien er water naar binnen stroomt, kan dit schade veroorzaken in uw woning. Daarom is het eerst zaak om het water op te vangen. Dit kan met emmers of bakken, maar bijvoorbeeld ook met handdoeken. Plaats deze onder de daklekkage. Sommige mensen proberen daarnaast zelf het lek te verhelpen, maar dat is niet handig. Vaak wordt het probleem juist alleen nog maar erger. Blijf vooral van het lek af wanneer u geen ervaring heeft met een daklekkage.

Stap 3: Schakel een dakdekker in
Heeft u een daklekkage ontdekt? Doe dan onmiddellijk een beroep op de dakdekkers van B&M Dak-Totaal. Waarom? Omdat u zo de schade aan uw dak en de rest van uw woning beperkt houdt. Een dakdekker komt vaak snel ter plaatse bij een daklekkage, waardoor het lek binnen de kortste keren gedicht is. Dit kost u inderdaad wat, maar het bespaart u ook heel erg veel!

Stap 4: De daklekkage verhelpen
Een ervaren vakman weet de oorzaak vaak sneller te achterhalen dan dat u dat zelf kunt. Het soort dak en de bedekking spelen ook een rol in het vinden van het probleem. Dat er opeens 4 dakpannen missen is makkelijker te zien dan een scheur van 1 cm in het bitumen op het dak. Nadat de oorzaak gevonden is wordt het dak schoongemaakt en de schade hersteld. Dan wordt er uiteraard gecontroleerd of het euvel verholpen is. Maak van de gelegenheid gebruik om het dak meteen aan een grondig inspectie te onderwerpen zodat de kans op herhaling kleiner wordt.

Wat zijn de kosten voor een daklekkage?

Lang niet iedereen wil direct een dakdekker inschakelen. U wilt namelijk eerst weten wat dit kost. In het geval van een daklekkage kunnen wij dit echter niet op voorhand zeggen. Waarom niet? Omdat de kosten voor het dichten van het lek afhankelijk zijn van een aantal factoren. Ten eerste is de omvang van het lek van invloed op de prijs. Het dichten van een klein lek is namelijk stukken goedkoper dan het dichten van een groot lek. Ook de locatie van het lek speelt mee. Zit het lek op een makkelijk bereikbare plaats? Dan bent u minder duur uit. Tot slot speelt ook de staat van de rest van uw dakbedekking mee. Is deze slecht? Dan kan een dakdekker u adviseren de complete dakbedekking zo snel mogelijk te vervangen. In dat geval wordt het verhelpen van de daklekkage natuurlijk wat duurder.
Wat dekt de verzekering bij een daklekkage?

Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig te geven. Vaak valt schade door daklekkage onder de dekking van uw opstalverzekering. Er zijn meerder oorzaken van lekkages en sommige oorzaken worden bijvoorbeeld niet gedekt door verzekeringen. Schade en lekkages kunnen ontstaan door fouten van de dakdekker, door storm of andere extreme weersomstandigheden, door fouten in het materiaal of door de buurjongen die kattenkwaad uithaalt. Schade door toedoen van anderen zijn in het algemeen op hen te verhalen. Daarnaast hanteert niet iedere verzekering dezelfde regels. Het kan dus zijn dat een schade bij de ene verzekering wel gedekt is en bij een andere niet. Ook de schade en de gevolgschade kunnen anders zijn gedekt. Om zeker te weten wat uw verzekering vergoed kunt u het beste contact met hen opnemen.

Veelgestelde vragen daklekkage

Heb ik een dakdekker nodig om een daklekkage op te lossen?

Vaak is schade aan het dak complex. Daarnaast is het gevolg van een lekkend dak niet iets wat u moet onderschatten. Wij adviseren u daarom een dakdekker in te schakelen bij een lekkage.
Is een daklekkage verzekerd?

De lekkages aan het dak zijn veelal niet verzekerd. De gevolgschade van de lekkage valt in de meeste gevallen onder de opstalverzekering. De oorzaak van de lekkage kan gevolg hebben voor de dekking door uw verzekeraar. Om zeker te weten waar u recht op hebt kunt u de voorwaarden van uw verzekering goed nalezen of contact opnemen met uw tussenpersoon.
Wie en wanneer kan ik bellen bij een daklekkage?

In geval van spoed of andere problemen met uw dak neemt u contact op met B&M Dak-Totaal. U kunt telefonisch of via e-mail contact opnemen om een afspraak te maken. In geval van spoed zijn wij snel ter plaatse.
Waarom zou ik voor B&M Dak-Totaal kiezen?

B&M Dak-Totaal is een klantvriendelijk en professioneel dakdekkersbedrijf waar kwaliteit en klanttevredenheid voorop staat. U haalt met B&M Dak-Totaal betrouwbare specialisten in huis die op het gebied van daken over alle competenties beschikken die benodigd zijn.
Kies voor B&M Dak-Totaal

 • Spoedservice
 • Snel op locatie
 • Expert in dakbedekking
 • Transparant en betrouwbaar
 • Klant- en oplossingsgericht

NEEM CONTACT MET ONS OP

[email protected]
073 – 6990167

  *verplichte velden