There is nothing to show here!
Slider with alias Sedumdak not found.

Sedumdak Zaltbommel

Sedumdak Zaltbommel: Een Sedumdak mag zich verheugen in een toenemende belangstelling. Deze ontwikkeling past bij de eveneens groeiende belangstelling voor duurzaamheid; een groendak gaat twee keer zo lang mee dan een traditioneel dak en isoleert erg goed. Een groendak is meestal een sedumdak. Wilt u weten of u op uw huis ook een sedumdak kunt laten aanleggen? Neem dan vrijblijvend contact op met B&M Dak-Totaal.

Wat is een Sedumdak?

Sedum is een vetplant. Deze plantjes kunnen goed tegen extreme en wisselende weersomstandigheden zoals kou, hitte, droogte en wind. De beschermlaag op het blad zorgt dat sedum minder gevoelig is voor deze elementen. De belangrijkste eigenschap van sedum is dat deze plant water in zijn blad vasthoudt en dit in de zomer gebruikt. Hierdoor is sedum goed bestand tegen langere perioden van droogte. Sedum groeit het liefst in de volle zon, hoewel er soorten zijn die juist van schaduw houden. Sedum is mogelijk op verschillende daken.

Waarom Sedumdak Zaltbommel?

Sedum is de ideale dakbedekking van een groendak. Omdat deze vetplantjes zo goed tegen allerlei soorten weersomstandigheden kunnen, hebben ze weinig onderhoud nodig. Deze taaie vetplanten zijn bijna niet dood te krijgen. Bovendien bestaan er zoveel soorten sedum, dat u er een mooi gevarieerd en kleurrijk groendak mee kunt samenstellen. Niet alle soorten groeien even snel en hoog. Ook verschillen de verschillende soorten sedum onderling in levensduur. Door de sedum beplanting op uw groene dak met zorg, kennis van zaken en smaak te laten samenstellen, kunt u er een kleurrijke daktuin mee maken. U kunt het sedum op uw dak combineren met kiezels of gras.

WELKE VOORDELEN BIEDT EEN Groendak?

  1. Het isoleert zowel warmte als geluid goed
  2. Het vergt relatief weinig onderhoud
  3. Het draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat; ’s winters houdt het sedum de kou buiten en ’s zomers de warmte
  4. Het gaat twee keer langer mee dan een traditioneel dak
  5. Het is gezond; het zuivert regenwater en omgevingslucht en produceert zuivere zuurstof.