dakdekker vught

In Nederland zijn er tal van regelingen die tegemoet komen in de kosten van duurzame energie en andere duurzame voorzieningen (bijvoorbeeld groen en waterbuffering). Er zijn regelingen op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Wilt u gaan investeren in duurzame (energie) voorzieningen, raadpleeg dan onderstaande websites en informeer bij uw provincie en uw gemeente voor de mogelijkheden.

Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE)

Iedereen die duurzame energie wil produceren kan gebruik maken van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE). Duurzame energie wordt opgewekt uit schone, onuitputtelijk bronnen en wordt daarom ook wel ‘hernieuwbare energie’ genoemd. De SDE is een regeling voor particulieren, bedrijven en instellingen.
SDE aan te vragen voor onder andere:

  • zonne-energieopwekking (PV) (Zonnepanelen, Solyndra’s, PV dakbanen)
  • wind op land (windmolen op dak)

Klik hier om SDE subsidie aan te vragen of voor meer informatie

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De Energie-investeringsaftrek-regeling is bedoeld voor ondernemers die investeren in energiebesparing en duurzame energie. Zij kunnen een deel van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wil investeringen in energiebesparing en duurzame energie stimuleren. Deze regeling verkort de terugverdientijd van dergelijke investeringen (+/-10%).

Klik hier om EIA aan te vragen en voor meer informatie

Voor alle landelijke regelingen en programma’s kunt u terecht op:

Een overzicht van een aantal regionale en lokale regelingen is te vinden op:

NEEM CONTACT MET ONS OP

[email protected]
073 – 6990167

    *verplichte velden